Proteinowe ciacha migdałowe
Hej, hej! Jak cudownie wstać rano i nic nie musieć. To znaczy ja i tak muszę coś robić, dlatego opracowałam dla Was przepis na fasolowe ciacha. Uwielbiam fasolowe wypieki, są takie zbite i mięciutkie zarazem. Ciastka są wręcz idealne, gdy makro nie do końca się zgadza. Są niskowęglowodanowe, zawierają dużo białka i tłuszczy. Chcecie przepis, misiaki?
Proteinowe ciacha migdałowe
Składniki: puszka białej fasoli, jajko, 4 łyżki migdałów w płatkach, 2 łyżki jogurtu, 2 łyżeczki miodu, 2 łyżeczki oleju kokosowego, miarka białka, cynamon
Miksujemy fasolę i jajko. Rozpuszczamy olej w garnku. Do fasoli dodajemy jogurt, miód, białko i olej. Dodajemy 3 łyżki migdałów, mieszamy i formujemy ciastka na blaszce do pieczenia. Posypujemy cynamonem i migdałami. Wkładamy do piekarnika (180 st. na 12 minut). Smacznego!
Wyszło mi 13 ciastek, jedno ma: 66 kcal, B: 3,4 g, W: 6 g, T: 3 g! Ciacha są kruche, ale nie rozpadają się. Jeśli bardzo lubisz słodkie, dodaj więcej miodu.
Wyszło mi 13 ciastek, jedno ma: 66 kcal, B: 3,4 g, W: 6 g, T: 3 g! Ciacha są kruche, ale nie rozpadają się. Jeśli bardzo lubisz słodkie, dodaj więcej miodu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz