Amerykanie mają pancakes, Francuzi crêpe...a Polacy - racuchy ;D Często gościły w moim domu, gdy byłam mała, opruszone cukrem pudrem i cynamonem. Wciąż bardzo lubię racuchy, stąd pomysł na przyrządzenie ich w zdrowszej wersji. Czego będziecie potrzebować? Przede wszystkim słodkich jabłek i cynamonu cejlońskiego. Ponadto: płatków owsianych (40g), mąki owsianej (80g) bądź innej, 2 jajek, maślanki (80ml), łyżeczki miodu oraz masła klarowanego do smażenia.
Ścieramy na tarce 3 jabłka. Mieszamy z pozostałymi składnikami, po czym smażymy na średnim bądź wolnym ogniu. Smacznego! Możecie dodać jeszcze więcej miodu, jeśli lubicie.
Dla mnie racuchy przebijają pancakesy ;D
Ścieramy na tarce 3 jabłka. Mieszamy z pozostałymi składnikami, po czym smażymy na średnim bądź wolnym ogniu. Smacznego! Możecie dodać jeszcze więcej miodu, jeśli lubicie.
Dla mnie racuchy przebijają pancakesy ;D
Wyglądają bardzo smacznie :)
OdpowiedzUsuńDziękuję, chociaż jak to ja (wiecznie roztrzepana) pomyliłam zdjęcia :)
Usuń