środa, 6 lipca 2016

Purpurowe serduszka

Kochani, dziś mam dla Was pyszne jeżynowe serca. Prawdę mówiąc, miały wyglądać inaczej, lecz tajemniczo zmieniły kolor w piekarniku :D Musicie mi uwierzyć na słowo, że masa była fioletowa! Niezależnie od barwy, smakują świetnie.

Jeżynowe serduszka
Składniki: 20g mąki kukurydzianej, 20g mąki owsianej, jajko, garść jeżyn, łyżeczka jogurtu. Ubijamy białko, osobno miksujemy blenderem resztę składników i wszystko łączymy. Formujemy serca na blaszce do pieczenia. Posypujemy ciacha wiórkami kokosa i dodajemy nerkowce. Pieczemy 5 minut w 200° C. Krem: 3 łyżki jogurtu, 1/2 łyżeczki kawy. Smacznego!

 

4 komentarze:

  1. Wyglądają fantastycznie! Wydawać by się mogło, że przepis jest skomplikowany, a składniki wygórowane. A tu wcale tak nie jest! Przy najbliższej okazji je zrobię i spróbuję, na pewno! Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję, proszę dać znać, jak smakowały:) U mnie zawsze jest prosto, szybko i niedrogo. Pozdrawiam, miłego dnia :)

      Usuń
  2. Wyglądają przewspaniale :D i jakie śliczne zdjęcia ;)
    Zapraszam:http://nackany-zeszycik.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń