środa, 17 lutego 2016

Pstrąg w selerze

Co tam, kochani? Dla mnie zaczęła się szkoła po feriach. Znów mam wrażenie, że doba jest za krótka. Przyzwyczaiłam się do mnóstwa wolnego czasu, a teraz codziennie trzeba się uczyć, robić zadania, do tego korepetycje, ćwiczenia, blog i instagram. Teraz znalazłam chwilkę, żeby coś do Was naskrobać.
Zostałam dzisiaj w domu, ze względu na przeziębienie. Już od dłuższego czasu czułam, że coś mnie rozbiera. Tak więc leżę w łóżeczku, sącząc herbatkę i piszę. Tak na marginesie, gorąco Wam polecam mleko z kurkumą i miodem. Jest bardzo dobre, słodkie i rozgrzewające. Uwielbiam. Przyprawy podkręcają metabolizm, rozgrzewają, wiele z nich leczy. Szczególnie zwróćcie uwagę na kurkumę, która wzmacnia odporność. 
Mam dla Was pyszną inspirację na obiad, bogaty w białko i witaminy. Jest to pieczony pstrąg w selerze. Seler jest ulubionym warzywem celebrytów, gdyż jest  niskokaloryczny i oczyszcza z toksyn. W Hollywood dużą popularnością cieszą się koktajle na bazie selera.


Pstrąg w selerze
Pokroiłam selera i marchewkę w plasterki. Smażyłam chwilę seler na patelni na oleju kokosowym. W międzyczasie skropiłam sokiem z cytryny. Doprawiłam rybę ziołami prowansalskimi i pieprzem. Przełożyłam do naczynia żaroodpornego wraz z warzywami. Pokroiłam cytrynę i dodałam do reszty składników. Piekłam 25 minut w 180 st.
Smacznego, dużo zdrowia i aktywnego dnia! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz