niedziela, 5 czerwca 2016

Zapiekany bulgur na słodko

Kasza bulgur - ukoi Twoje nerwy, uchroni przed chorobami serca i...równie dobrze jak czekolada poprawi Ci nastrój! Jej nazwa brzmi obco, bo pochodzi z Turcji, ale jest powszechnie dostępna w polskich sklepach. Polecam Ci ją na śniadanie, szczególnie kiedy nie masz czasu na przygotowywanie jedzenia rano. Wystarczy tylko ugotować kaszę  (najlepiej dzień wcześniej), a potem włożyć do piekarnika. I pyszne śniadanie robi się samo :)

Zapiekany bulgur na słodko
Składniki: 100 g twarogu, 50 g kaszy bulgur (na sucho), białko jajka, truskawki, kostka gorzkiej czekolady, łyżeczka oleju.
Ugotowałam kaszę (powinna być kleista), wymieszałam z białkiem, twarogiem, olejem, pokrojonymi truskawkami i czekoladą. Piekłam w 180° przez 30 minut. B: 27g W: 50g T: 12 g.
Smacznego! Jaką partię mięśni dziś trenujesz?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz